İstanbul Pilavı

MALZEMELER


2 su bardağı pirinç

100 gr badem

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı safran

2 adet kesme şeker

haşlanmış tavuk eti

1 çay bardağı bezelye

3 su bardağı su

1 tutam zencefil

antep fıstığı

tuz





HAZIRLANIŞI

2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın.

Pirinci ekleyin. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin.

Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder