Naneli Köfte (4 Kişilik)

MALZEMELER


1 Küçük Soğan

2-3 Dilim Bayat Ekmek İçi

1/2 Kg Kıyma

2 ÇorbaKaşığı Kurunane

3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

2 Çorba Kaşığı Salça

Yeterince Tuz





HAZIRLANIŞI

Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın.

2 çorba kaşığı sıvıyağda salçayı ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pişirin.(tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmalı)

Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder