Zereshk pilavı

MALZEMELER


1 adet tavuk budu



Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı şeker

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı zereshk

1 su bardağı Amerikan pirinci

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı yağ



HAZIRLANIŞI

Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder